Printed with the end

in mind

Footprint inc.

Footprint Inc. staat aan de voorhoede van 3D printinnovatie, gespecialiseerd in grootschalige, op maat gemaakte ontwerpen, van kunstwerken tot interieuraccessoires, met een toewijding aan duurzaamheid en circulariteit. Ons unieke proces benadrukt co-creatie, waardoor elk project niet alleen een product, maar een ervaring wordt. We streven naar het ondersteunen van bedrijven aan de hand van 3D printing om zo de planeet te beschermen. Stap in de toekomst van design met Footprint Inc., waar elke ‘footprint’ een stap naar een groenere en duurzame wereld is.

Ontdek onze services

Bloempot frontaal

Bouwkunst

Wil jij je interieur unieker maken? Je bent op het juiste adres! Wij printen onconventionele meubels in talloze materialen.

Awards

Wil jij je klant verrassen met een unieke beloning? Wij brainstormen samen met jou tot we samen een unieke award 3D printen.

Gadgets

Funky idee? Je bent op de juiste plaats, wij denken met je mee om samen de hipste gadget ooit te 3D printen.

Kunst

Ben je eerder kunstzinnig? No worries, wij zetten jouw kunstidee om tot een tastbaar stuk.

Werkwijze

Intake

Elk project is voor Footprint inc. uniek. Daarom nodigen we je graag uit voor een eerste kennismaking. We bespreken wat belangrijk is bij jouw project

Conceptontwikkeling

Met jouw visie als onze leidraad gaan onze getalenteerde designers aan het werk om tot een verbluffend eindresultaat te komen. Wens je enkel het design te verkrijgen is dat zeker mogelijk bij ons.

Prototyping

Zodra het concept uw goedkeuring heeft, breng wij jouw creatie tot leven! Aan de hand van prototyping bieden we een eerste visualisatie van jouw meesterwerk.

Voltooien van uw meesterwerk

Met het definitieve ontwerp vastgesteld, gaan onze geavanceerde 3D printers aan het werk. In deze fase komen de precisie van onze machines en expertise van ons team samen.

Onze printers

Robotarmen 3D printers footprint

Robot arm 3D printer

Type: FGF (Fused granulate fabrication)

Printoppervlakte: 2000 × 3000 × 2000mm

Materialen: PLA, ABS, PP,…

Builder extreme 3000 pro

Type: FDM (Fused Deposition Modeling)

Printoppervlakte: 1100 × 1100 ×  820mm

Materialen: PLA, PET, ABS, Carbon, FLexible filaments,…

Builder extreme 9000 pro

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

3D printing is een duurzame manier van op maat produceren. Verder is het een manier om eenvoudig aan prototyping te doen. 3D printen heeft de mogelijkheid om zeer complexe geometrieën te produceren. 

3D printen biedt heel veel mogelijkheden. Er zijn echter een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. 3D printen vergt tijd alsook zijn er beperkingen op vlak van de grootte van een print. 

Er zijn verschillende soorten 3D-printers. De methodes die wij aanbieden zijn waaronder Fused Deposition Modeling (het printen met filament) en Fused Granulate fabrication (het printen met korrels). Verder zijn er nog andere methodes als stereolithografie, selective laser sintering en multi jet fusion.

Het is belangrijk dat we eerst de specificaties bepalen van het product. Uiteraard staan we met Footprint inc. voor het gebruik van duurzame en circulaire materialen. We bekijken per toepassing welk materiaalkeuze het meest geschikt is, samen met jullie!

Circulair 3D-printen is een duurzame benadering van 3D-printen waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen en productieafval om nieuwe 3D-geprinte objecten te maken, wat bijdraagt aan het verminderen van afval en het maximaliseren van grondstoffenefficiëntie.

Scroll to Top